Geri Dön

Parfe Tarifi

Parfe yazın en çok yapılan tatlılarından biri ancak kışın da bu lezzeti evinizde kolayca yapabilirsiniz. İstediğiniz meyve ve bisküvileri kullanarak yapabileceğiniz parfeyi dondurucuda saklayın, acil bir durumda misafirlerinize ikram edin. İşte parfe tarifi...

Parfe Tarifi
  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket bebe bisküvisi
1 paket sade kremşanti
1 su bardağı süt
1 çay bardağı iri doğranmış fındık,
3 paket doğranmış çikolota (Dilediğiniz bir çikolatayı kullanabilirsiniz)

Üzeri için:

1 paket bitter çikolata (80 gr)
Yarım su bardağı iri fındık kırığı

Parfe Nasıl Yapılır?

1. adım: Bir kaba toz krem şantileri ve soğuk sütü koyun, koyulaşana kadar çırpın.

2. adım: Çırptığımız krem şantinin içine bisküvileri parçalayıp ilave edelim.

3. adım: Bisküvileri ezmeden krem şantiyi ve bisküvileri karıştıralım.

4. adım: Ardından fındığı ve doğradığımız çikolataları da ilave edip tekrar karıştıralım.

5. adım: Kek kalıbının tabanına streç film serelim, üzerine hazırladığımız harcı döküp eşit şekilde yayalım.

6. adım: Kenarlarından sarkan streci parfenin üzerine kapattıktan sonra buzluğa kaldırıp 3-4 saat bekletelim.

7. adım: Bu sırada bitter çikolatayı benmari usulü eritelim ve buzlukta dondurduğumuz parfenin üzerine hazırladığımız sosu dökelim.

Son adım: Dilerseniz üzerini fındık kırığı ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber