Geri Dön

Kansızlığa karşı Arnavut Ciğeri!

Oldukça beğenilen bir tarif olan Arnavut ciğeri, demir deposu olmasıyla bilinir.

Kansızlığa  karşı Arnavut Ciğeri!

Ciğer, kimyasal etmenler, ilaçlar ve zehirleri etkisiz hale getirir ancak depolamaz. Cİğer vücut için gerekli olan vitaminler ve özellikle bakır ve demir gibi mineralleri depolar. Bu mineraller toksinlerin atılması için önemlidir.

Haberin Devamı

Ciğer, çoğumuzun sevdiği enfes bir tat olan Arnavut ciğerinin yapımında kullanılır.

Ciğer bilindiği üzere bünyesinde barındırdığı mineraller ile tam bir besin deposudur. Ciğerin özellikle kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

Ciğer, enerji düzeyinizi de arttırır.Yapılan bir araştırmada haftada bir kez ciğer tüketen kimselerin özellikle yüzme sırasında eskiye oranla daha dayanıklı olduğu gözlemlenmiştir.

B12 de folik asidin bol miktarda bulunduğu ciğer, protein açısından da zengindir. Ayrıca A vitamini ihtiva eden ciğer, görme yetisini de iyileştirir.

İşte bu gibi pek çok faydası bulunan ciğer ile hazırlanan Arnavut ciğeri de beğenilerek tüketilen bir yemektir. Bol soğanlı ve baharatlı Arnavut ciğeri, hem sağlığınız hem de damak tadınız için vazgeçilmez bir tariftir.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber