Geri Dön

Makarna Kaç Dakikada Pişer? Fırında Ve Tencerede Makarna Pişme Süreleri

Makarna, özellikle yalnız yaşayanların, çalışan kişilerin, bekar evlerinin ve öğrencilerin vazgeçilmez yemeğidir. Ülkemizde makarna çok sevilerek tüketiliyor. Makarnanın aynı zamanda pek çok çeşidi bulunuyor. Önce sade makarna ile başlayarak daha sonra bu konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Makarna tutkunları için evde lezzetli makarna nasıl yapılır? Makarnaların pişme süresi nedir? Sizler için derledik.

Makarna Kaç Dakikada Pişer? Fırında Ve Tencerede Makarna Pişme Süreleri

Makarna, ülkemizde hem sade hem de ek gıdalarla birleştirilerek lezzetlendirilen bir yiyecektir. 

Haberin Devamı

Makarna Nasıl Yapılır?

Makarna, en kolay yapılabilen yemek türleri arasında yer alır. Hem sade hem de ek gıdalarla lezzetlendirilecek tüketebilen makarna, öğrenci ve bekar evlerinin, çalışanların vazgeçilmez yemekleri arasında yer alır. Makarna çok kısa bir süre içinde ister fırında isterseniz de tencerede yapılabilir.

Makarna Kaç Dakikada Pişer?

İlk defa yemek yapacak kişilerin makarna haşlarken 8 bardak su kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra 250 gram paket makarna kaynayan suya bırakılır ve 1 silme yemek kaşığı tuz eklenir. Makarnayı suya attıktan sonra 3-5 kere, çubuk makarnayı ise, 7-8 kere karıştırarak makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz.

Makarnanın içine yarım bardaktan biraz daha fazla sıvı yağ atılarak 10-15 dakika kadar makarnanın pişmesi beklenir. Makarna pişirmek için büyük ve derin bir tencere tercih edilmelidir. Su tencerenin 3/4’ünü geçmemelidir. Az su koyarsanız makarna pişmez, tencerenin dibine yapışır. Makarnaya tuz, su kaynadıktan sonra atılmalıdır.

Haberin Devamı

Bol suda haşlanan makarnaya tuz atarak makarnanın lezzetlenmediniz sağlayabilirsiniz. Makarnanın tuzunu 5 litre suya 1 yemek kaşığı olarak ayarlamanız gerekir. Makarnayı suya attıktan sonra tencerenin kapağını hemen kapatmamalı ve makarnaları suya atınca hemen karıştırmaya başlayarak makarnaların birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. 

Fırında ve Tencerede Makarna Pişme Süreleri

Tencerede makarna 10-25 dakika pişirilirken gırında makarnanın pişmesi ise, 25-30 dakika sürer. Fırında makarnayı çeşitli soslar ile zenginleştirerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz. Fırında makarna yapmak için makarnayı haşlayıp süzüp onu bir kenara koyabilirsiniz. Başka bir tencerede de un ve tereyağını kavurup üzerine süt ilave ederek kıvam alana kadar pişirebilirsiniz. Daha sonra elde ettiğiniz bu kremayı istediğiniz baharatlar ve başladığınız makarna ile karıştırarak 25-30 dakika fırında pişirmeye bırakabilirsiniz.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber