Geri Dön

Puf puf kabaran pişi tarifi! Balon gibi şişiyor, asla yağ çekmiyor

Pişi, Türk mutfağının lezzetli ve doyurucu hamur işlerinden biridir. Genellikle kahvaltılarda tercih edilen bu hamur, sıcacık servis edildiğinde damakları şenlendirir. Puf puf kabaran pişiye herkes bayılır.

Puf puf kabaran pişi tarifi! Balon gibi şişiyor, asla yağ çekmiyor

Pişi hamuru, un, maya, süt ve tuz gibi temel malzemelerin bir araya getirilmesiyle oluşur. Hazırlanan hamur, belirli bir süre mayalanmaya bırakılarak kabarması sağlanır. Ardından, hamurdan küçük parçalar alınıp yağda kızartılır. Bu kızarmış hamur parçaları, üzerleri altın rengini alana kadar pişirilir ve daha sonra kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağının süzülmesi sağlanır. Sıcak, yumuşak iç yapısı ve çıtır dış kabuğuyla pişi, Türk kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden biridir, aynı zamanda çay saatlerine de eşlik eder. Türk mutfağının zengin tatları arasında öne çıkan pişi, geleneksel lezzetleri sevenler için keyifli bir tercihtir.

Haberin Devamı

Pişi Tarifi İçin Malzemeler:

4,5 su bardağı un

2 silme tatlı kaşığı tuz

1 paket instant maya

2 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı ılık su

Kızartmak için:

Sıvı yağ

 

Hazırlık:

Yoğurma kabına unu alıp üzerine tuzu ekleyerek karıştırın.

Unun ortasını havuz şeklinde açın ve instant mayayı, şekeri, ılık sütü ve suyu ekleyerek ortadan yoğurmaya başlayın. Yavaşça kenarlardaki unları da hamura ilave edin.

Hamuru toplarken zorlanıyorsanız ellerinizi ıslatarak toparlayabilirsiniz. Hamur cıvık olduğunda un eklemek yerine, hamurun kıvamını kontrol ederek ayarlayın.

Hamuru yoğurduktan sonra, mayalanmasını önlemek için üzerini streç film ve temiz bir bezle örtün. Yaklaşık 60 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

Haberin Devamı

Mayalanan hamuru un serpilmiş tezgaha alın, biraz daha yoğurarak havasını alın.

Hamurdan bezeler oluşturun. Bezeleri küçük tutarak daha küçük ve pofuduk pişiler elde edebilirsiniz. Bu ölçülerle yaklaşık 28 adet bezeye ulaşabilirsiniz.

Oluşturulan bezeleri, pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

Bezelerin üzerine hafifçe bastırarak yayvanlaştırın.

Ucu una batırılmış oklava ile bezelerin ortasına delik açın. Bu delikler, içerisinin daha homojen pişmesini sağlar.

Şekil verilen pişileri kızdırılmış yağa alarak her iki tarafını da kızarana kadar çevirerek pişirin. Ocağın harlılığına dikkat edin.

Tüm hamurlar pişene kadar sık sık çevirerek pişmeyen taraflarının da pişmesini sağlayın.

Pişen pişileri isteğinize göre servis edin. Afiyet olsun!

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber