Geri Dön

Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor

Kış aylarında artan grip hastalıklarına karşı çorbalar hiç şüphesiz birebir. 4 Kaşık Çorbası kış aylarında sizi kendinize getirecek bir tarif. Tam bir şifa deposu olan bu çorbayı yapması da bir o kadar kolay…

Tam bir şifa deposu! ‘4 Kaşık Çorbası’nı içen kışın hastalık nedir bilmiyor

Kış aylarında artan grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklarla mücadele etmek için sağlıklı beslenme büyük bir öneme sahiptir. Bu noktada, 4 Kaşık Çorbası, içerdiği besin değerleri ve şifalı özellikleriyle kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak lezzetli bir çorba tarifidir. Bu tarif, içeriğinde bulunan vitamin, mineral ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk kış günlerinde vücudu güçlendirebilir.

Haberin Devamı

4 Kaşık Çorbası'nın yapımı da oldukça kolaydır, bu da günlük yaşamın hızlı temposunda sağlıklı bir öğünü hızlıca hazırlamanıza yardımcı olur. Bu çorbanın özgün ve besleyici tarifi, soğuk ayların getirdiği hastalıklara karşı doğal bir kalkan oluşturmanıza yardımcı olabilir.

4 Kaşık Çorbası Tarifi

Malzemeler

1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
7 su bardağı sıcak su

Terbiyesi İçin:

1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 yumurta sarısı
5-6 damla limon suyu

Üzerine:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber

Yapılışı

Mercimekleri, pirinç ve bulguru iyice yıkayarak tencereye alın. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve malzemeler yumuşayana kadar pişirin.

Haberin Devamı

Terbiye için, yoğurt, un, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpma teliyle iyice karıştırın. Ardından, çorbanın suyundan bir kepçe alarak terbiyeyi ılıtın ve yavaşça çorbaya ekleyin. Çorbayı karıştırarak kaynamasını sağlayın.

Sos için tereyağını tavada eritin, içine nane, karabiber ve toz biberi ekleyerek kısık ateşte kavurun. Hazırladığınız sosu çorbanın üstüne ekleyerek karıştırın.

Son olarak, tat vermesi için 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve iyice karıştırdıktan sonra çorbayı servis edebilirsiniz. Bu lezzetli ve besleyici çorba, soğuk kış günlerinde sıcak bir içecekle hem vücudunuzu ısıtacak hem de sağlıklı beslenmenin tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Afiyet olsun!

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber