Geri Dön

20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor

Ana yemeklerin gözdesi olan et soteyi yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan birisi de etin lokum gibi olması. Usta aşçılara göre etin yumuşacık olmasını ve ağızda dağılmasını sağlamak mümkün. 20 yıllık usta aşçı lokum gibi etin sırrını paylaştı.

20 yıllık usta aşçı et sotenin gizli tekniğini açıkladı! Etin içine ekleyince lokum gibi oluyor

Usta aşçı, 20 yıl süren zengin deneyimiyle birlikte et sote yapmanın gizli tekniklerini paylaşarak, etin adeta bir lokum gibi lezzetli olmasını sağlamak için sırlarını ortaya çıkardı. Pilavın, makarnanın yanında en güzel ana yemek olarak tüketilen et soteyi yaparken etin kıvamını tutturmak en önemlisi. Lokum gibi etin sırrını ise 20 yıllık aşçı paylaştı.

Haberin Devamı

EN AZ 2 SAAT BEKLETİN

Usta aşçıya göre etin lokum gibi olması için en önemli şey etin marine edilmesi. Geniş bir kaba aldığınız etleri, tercihen cam bir kaba yerleştirin. ; marinasyon sürecine sağlıklı bir başlangıç yapmak adına cam kullanımı önerilir. Sıvı malzemeleri ve asidik unsurları dengeli bir biçimde birleştirerek marinasyon karışımını hazırlayın. (Yoğurt, süt, sıvı yağ, zeytinyağı, soğan suyu, sarımsak, limon, sirke, balsamik sirke, soya sosu, domates suyu, salça)

Asidik malzemelerin (sirke, limon suyu vb.) aşırı kullanımı, etin dokusunu bozabilir; bu nedenle et miktarına uygun dengeli bir ölçüm yapmaya özen gösterin. Kendi damak zevkinize uygun baharatları ekleyerek karışımı özelleştirin. Hazırladığınız marinasyon karışımını etlere dökün ve etlere masaj yaparak sosu iyice yedirin.

Haberin Devamı

Streç filmle etleri kapatıp buzdolabında en az 2 saat veya daha iyisi, mümkünse 1 gün boyunca bekletin. Pişirme öncesinde etleri buzdolabından çıkardığınızda, bir süre oda sıcaklığına gelmelerine izin verin. Bu, etin pişirme sürecinde daha homojen bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.

ET SOTE TARİFİ

Malzemeler

650 gram dana et

2 orta boy soğan

7 adet yeşil biber

1 su bardağı rendelenmiş domates

2 diş sarımsak

Zeytinyağı

1 silme çay kaşığı kekik

1 çay kaşığı kimyon

İstenilen baharatlar

1 dal reyhan

Tuz

 YAPILIŞI

Soğanları ve biberleri jülyen doğrayıp sıvı yağ ile tavada hafifçe çevirelim.

Sonrasında etleri ekleyip kavurarak suyunu salmalarını bekleyelim.

Et suyunu saldıktan sonra domates ve diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım.

Göz göz olduktan sonra kısık ateşte 15 dakika daha pişirerek servise hazır hale getirelim.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber