Geri Dön

Arnavut pilavı: Mişoriz

Arnavut pilavı yani mişoriz, Büryan adıyla Türk mutfağına da giren bir tepsi pilavı çeşididir. Arnavutça’da mish (et) oriz (pirinç) kelimelerinin birleşimi ile adını alır. Etli pilav anlamındadır. Mişoriz, dana, kuzu ve tavuk etinden yapılabilir. Genel malzemelerini, et, pirinç, salça veya kırmızı toz biber, soğan oluşturur ve fırında pişirilir. Salça veya toz biber konulmadan da yapılabilir Misafirlere hazırlanan ziyafetlerde ve özellikle bayramlarda Arnavut mutfağının en önemli yemeğidir ve mutlaka yapılır. Sizin için tavuk etiyle yapılan mişoriz tarifini paylaştık, isterseniz tavuk eti yerine kuzu veya dana eti kullanabilirsiniz. İşte Arnavut pilavı, mişoriz tarifi...

Arnavut pilavı: Mişoriz
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

750 gr tavuk eti (dilerseniz kuzu eti ile de yapılabilir)
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı et suyu
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 büyük domates
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı (et suyunun yağ oranına göre arttırılabilir)

Hazırlanışı

1. adım: Tavukları yaklaşık 40 dakika düdüklüde haşlayın.

2. adım: Pirinçlerin üzerine sıcak su ve tuz ilave ederek yarım saat bekletin.

3. adım: Tencereye yağ, küçük doğranmış havuç ve soğanları alarak kavurun.

4. adım: Domates rendesini ve karabiberi ilave edin.

5. adım: Bol su ile yıkayarak suyunu süzdüğünüz pirinci ve tuzu ekleyerek kavurun.

6. adım: Kavrulan pirinçleri ısıya dayanıklı bir tepsiye alarak üzerine etleri yerleştirin.

7. adım: Suyunu ekleyerek 170 derce fırında pişirin.

8. adım: Arzuya göre üzerine ince kıyılmış maydanoz serpiştirerek servis yapabilirsiniz.

Son adım: Dilerseniz tavukları tencereye yerleştirerek tencerede de pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber