Geri Dön

Kapya biber tarifi

Vitamin deposu olan kapya biber turşusu kışın yemeklerin yanında tüketebileceğiniz en sağlıklı yiyecek. Diğer turşulardan farklı olarak kapya biber turşusu yapımı daha basit ve pratiktir. Kapya biberi turşusu ile hem sofralarınızı şenlendirecek hem de damak tadınızda unutulmaz bir tat bırakmış olacaksınız. Kapya biberi turşusu tarifi…

Kapya biber tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 buçuk kilo kapya biberi
Yarım su bardağı sirke
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı iri kaya tuzu
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet maydanoz
Yarım baş sarımsak
2-3 adet defne yaprağı

Kapya Biber Nasıl Yapılır?

 

1.adım: Biberlerimizi güzelce yıkayıp temizleyelim. Birkaç yerinden çatalla delik açalım. Fırında veya közleme tavasında biberlerimizi közleyelim.

2.adım: Kabuklarını soyduktan sonra çekirdeklerini temizleyip dilediğiniz boyutta kesin.

3.adım: Derin bir kaba sirke, kaya tuzu, şeker ve zeytinyağını koyup karıştıralım.

4.adım: Orta boy bir kavanozun dibine defneyapraklarının bir kısmını koyup biberlerinde yine bir kısmını yerleştirin, sarımsak ve karışımı dökün tekrar biberleri yerleştirin.

5.adım: En üste kalan defneyapraklarını ve maydanozu koyduktan sonra biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Bu hava ile temasını keserek bozulmamasını sağlar.

6.adım: Işık almayan serin bir yerde 1 hafta muhafaza edelim

Kapya biberi ile turşu yapmanın yanı sıra farklı lezzetlerde elde edebilirsiniz. Kapya biberini közleyebilir, kapya biberini kızartıp yoğurtlu bir şekilde de tüketebilirsiniz. Kapya biberi ile yapılan diğer tariflerimiz için aşağıda vermiş olduğumuz linklere tıklayabilirsiniz.

Kapya biberi turşusunun sağlığımıza olan faydaları

1- İçerisinde vitamin miktarının fazla olması, kalın etli olması kapya biberini gıda olarak tüketilmesinde önemli yeri vardır.

2- Kapya biberinin faydaları çok geniş alanı kaplamaktadır. Mide, beyin, kalp, bağırsak gibi organ gruplarımıza çok önemli sağlıklı etkiler bırakmaktadır.

3- Kapya biberiyle ister turşu ister kızartma isterseniz çiğ olarak tüketin , her hali sağlıklı ve şifa kaynağıdır.

4- Kapya biberi turşusu fermente halde olduğundan kolesterol seviyesini düşürücü, romatizmaya bağlı ağrıların azaltılmasında etkin olduğu biliniyor.

5- Kapya biberi turşusu sarımsaklı olarak tüketildiğinde damarlarımızdaki sağlıksız beslenmeden dolayı tıkanıklıkları da açma ve engelleme özelliği bulunmaktadır.
Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber