Geri Dön

Mantar sote tarifi

Enfes mantar soteyi yanında pilav ve salata ile tercih edebilirsiniz.

Mantar sote tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 paket mantar
2 adet orta boy soğan
3 adet domates
3 diş sarımsak
3 adet biber
Tuz
Pul biber
Sıvı yağ
1 çorba kaşığı salça
Maydanoz

Mantar Sote Nasıl Yapılır?

Tencereye bir miktar sıvı koyup doğranan soğan, biber ve sarımsakları kavurun.

Salça ve pulbiberi ekleyin.

İnce ince dilimlenmiş mantarları ilave edin.

Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyerek yemek suyunu çekene kadar pişirin.

Aynı tarifi tavuklu olarak da hazırlayabilirsiniz.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber