Geri Dön

Orman meyveli ve Hindistan cevizi yoğurtlu pankek tarifi

İlkbaharın taze orman meyveleriyle glutensiz ve şekersiz doyurucu bir pankek hazırlamaya ne dersiniz? Yapımı çok kolay olan, ister kahvaltıda isterseniz de ara öğün olarak tüketebileceğiniz bu pankek tarifimizi mutlaka deneyin! İşte orman meyveli ve Hindistan cevizi yoğurtlu pankek tarifi...

Orman meyveli ve Hindistan cevizi yoğurtlu pankek tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım su bardağı glutensiz un (badem veya Hindistan cevizi)
Yarım çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
Yarım su bardağı süt
Akçaağaç şurubu
Çeyrek su bardağı su

Pişirmek için:

Hindistan cevizi yağı

Üzeri için:

1 su bardağı taze orman meyveleri
Çeyrek su bardağı su
2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yoğurdu (isteğe bağlı)

Orman meyveli ve hindistan cevizi yoğurtlu pankek Nasıl Yapılır?

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL 

1. adım: Büyük bir kapta glutensiz (badem, Hindistan cevizi)  unu, kabartma tozu ve tuzu karıştırın.

2. adım: Daha sonra bitkisel süt, akçaağaç şurubu ve suyu ekleyin. İyice çırpın.

3. adım: Orta ateşte büyük bir kızartma tavasını az miktarda Hindistan cevizi yağı ile yağlayın.

4. adım: Hamuru istediğiniz boyutlarda ayarlayıp tavaya dökün ve kabarcıklar oluşana kadar pişirin.

5. adım: Karışımın tamamı bitene kadar pişirme işlemini tekrarlayın.

6. adım: Mevsimlik meyveyi küçük bir tencereye veya krep pişirme ile aynı kızartma tavasına ekleyin ve az miktarda su ekleyin. Sos kıvamı oluşana kadar meyveleri orta ateşte pişirin.

Son adım: Pankekleri üst üste koyun, meyve sosu ve Hindistancevizi yoğurdu ile süsleyip servis edin.

Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber