Etli kürdan kebabı tarifi

Etli kürdan kebabı tarifi, halk arasında kürdan kebabı olarak bilinen bu yemek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. Lezzetiyle dillere destan olan kürdan kebabı tarifini denedikten sonra sizde vazgeçmeyeceksiniz. İşte damak tadınızda yer edecek olan etli kürdan kebabı tarifi:

09.05.2018 Çarşamba Güncelleme : 09.05.2018-16:47 Çarşamba

 

Etli kürdan kebabı tarifi, diğer adıyla kürdan kebabı, hem etli olarak hem de tavuklu kürdan kebabı olarak hazırlanabiliyor. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan kürdan kebabı tarifi ile sizde akşam yemeklerinizi lezzetlendirebileceksiniz. Etle patlıcanın nefis uyumu olan, kürdan kebabı tarifini denedikten sonra sizde bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. İşte tadı damağınızdan gitmeyecek olan, yiyenlerin her gün yemek istediği kürdan kebabı tarifi…

 


 

Malzemeler 

Köfte için ;
250 gram kıyma (dana kıyma )
1adet soğan (rendelenmiş)
2,3 diş sarımsak (küçükçe doğranmış)
1,5yemek kaşığı galeta unu
Kimyon karabiber tuz fesleğen 

Diğer malzemeler;

2 adet patlıcan (alacalı doğranmış)
1adet biber
1adet domates(resimdeki gibi doğrayalım )
Çok az sıvı yağ kızartmak için 

Sosu için;

1 tatlı kaşığı salça 
1su bardağı su
Tuz, karabiber

Etli kürdan kebabı nasıl yapılır?

1. adım: Kıyma malzemelerini karıştırıyoruz.

2. adım: Alacalı alacalı patlıcanları uzun uzun kalınlıkları ince bi şekilde doğruyoruz .

3. adım: Tuzlu suda patlıcanları bekletelim. Kıyma harcını yoğurup ceviz büyüklüğünde parçalara ayıralım ve elimizle şekil verelim ve tava da kızartalım daha Sonra kağıt Peçete de bekletelim. Patlıcanları tava da yağ da kızartalım ve kâğıt peçete ye alalım.

4. adım: Biberleri de 2 ye bölüp uzun uzun doğrayıp yağ da kızartalım. Patlıcanları 2 şer alarak artı şeklinde üst üste koyup ortaya kızarttığımız köfteden koyalım Patlıcanlarının uçlarını kapatıp kürdan geçirelim. 

5. adım: Biber ve domates batıralım üstlerine. Kürdan kebapları bor cama dizip salça, baharat ve suyu karıştırıp üstlerine dökelim.

6. adım: 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirelim, afiyet olsun