Geri Dön

Kuzu Tandır Tarifi

Osmanlı'nın en güzel yemeklerinden biri olan kuzu tandırı artık evinizde fırında da pişirebilirsiniz! Peki, fırında kuzu tandır nasıl yapılır? İşte tadına doyamayacağınız fırında kuzu tandır tarifi...

Kuzu Tandır Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kg kuzu kol veya kuzu but
Birkaç tane defne yaprağı
Zeytinyağı
Karabiber
Kekik
Tuz

Kuzu Tandır Nasıl Yapılır?

1. adım: Fırında kuzu tandırda ilk adım eti marine etmek. İlk önce eti bir kaba koyun. Kabın içine zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve defne yapraklarını koyun. Etin 2 saat dinlenmesi için buzdolabına koyun.

2. adım: 2 saat sonunda eti buzdolabından çıkarın. Eti tepsiye koyun.

3. adım: Eti marine etmede hazırladığınız sosu da etin üzerine koyun.

4. adım: Daha sonra buharlı fırını 100 dereceye ayarlayıp 2,5 saat eti pişirin.

5. adım: Eğer buharlı fırınınız yoksa eti pişirdiğiniz tepsiye su koyup da pişirebilirsiniz.

6. adım: 2,5 saat sonunda etiniz pişince fırından çıkarın.

Son adım: Etten parçalar koparıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber