Geri Dön

Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor

Karalahana sarması, Karadeniz'in kış aylarında sıkça tüketilen, besleyici ve lezzetli bir yemektir. Ancak, sarma yaparken en büyük sorun genellikle sarmaların dağılmasıdır. Karadenizli hanımların yıllardır ustalıkla uyguladığı bu yöntemle karalahana sarmanız asla dağılmayacak.

Karadenizli hanımlar karalahana sarmasının sırrını verdi! Sarmalar asla dağılmıyor

Doğal güzellikleri, yöresel lezzetleri ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Karadeniz’de sıklıkla tüketilen yemeklerin arasında karalahana sarması gelir. Hem lezzetiyle hem de görüntüsüyle sofraları süsleyen karalahana sarması yaparken en sık karşılaşılan problemlerin başında dağılma sorunu gelir. Karalahana sarmasının sırrı, öncelikle kaliteli malzemelerle başlar. Taze ve iri yapraklı karalahana seçimi, sarmaların sağlam olması için oldukça önemlidir. Yaprakların sağlam olması, sarma işlemini kolaylaştırır ve sarmaların dağılmamasını sağlar. İşte dağılmayan karalahana sarmasının püf noktası…

Haberin Devamı

KARALAHANA SARMA TARİFİ

Malzemeler:

2 bağ karalahana

1 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı salça

Tuz

Karabiber

Kuru nane

Üzerine:

Yarım limon suyu

Yapılışı:

Karalahanaları kaynar suda hafifçe haşlayın ve ardından soğuk suya alarak bekletin. Bu işlem lahanaların yumuşamasını sağlayacak ancak fazla yumuşamalarını engelleyecektir.

Haşlanmış lahanaların damarlı kısımlarını keserek temizleyin.

Pirinci yıkayıp süzün ve kuru soğanları küp küp doğrayın.

Bir tencereye yarım su bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı salçayı ekleyerek kavurun.

İç harcı için pirinci tencereye ilave edin ve karıştırın. Ardından tuz, karabiber ve kuru naneyi ekleyerek malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.

Haberin Devamı

Hazırladığınız iç harcı bir kenara alın ve soğuması için bekletin.

Lahanaları uygun boyutlarda keserek iç harcı saracağınız parçaları oluşturun.

Her bir lahana yaprağının bir kenarına iç harçtan bir miktar koyun ve kenarlarıyla sıkıca sarın.

Bir tencerenin dibine karalahana yapraklarını serin ve üzerlerine sarmaları dizin.

2 su bardağı suyu tencereye ilave ederek sarmaların üzerini örtün.

Önce yüksek ateşte kaynatın ve ardından ocağın altını kısarak sarmaların yumuşayana kadar pişirin.

Piştikten sonra yarım limon suyunu tencereye sıkarak gezdirin ve kapağını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.

Servis yapmadan önce sarmaları tencereden alarak servis tabağına yerleştirin ve üzerlerine limon dilimleriyle süsleyerek servis edin.

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber