Geri Dön

Poğaçanız tepsiden taşacak! Hamuruna bir miktar ekleyince yumuşacık oluyor

Poğaça yapımında herkesin aradığı o eşsiz lezzeti bulmak, zaman zaman yorucu olabilir. Ancak, birkaç sırrı keşfettikten sonra, poğaçalarınızı mükemmel kıvamda ve nefis yumuşaklıkta hazırlamak oldukça keyifli olabilir.

Poğaçanız tepsiden taşacak! Hamuruna bir miktar ekleyince yumuşacık oluyor

Poğaça yaparken herkesin aradığı o efsane lezzeti bulmak bazen biraz deneme-yanılma süreci gerektirebilir. Ancak, sırlarını keşfettikten sonra, mükemmel kıvamda, yumuşacık poğaçalar elde etmek oldukça keyifli olabilir. İşte poğaça hamurunuza ekleyeceğiniz birkaç malzeme ile lezzet ve dokuda muazzam bir fark yaratmanın yolları…

Haberin Devamı

YOĞURT EKLEYİN

Yoğunluğu Artırmak İçin Yoğurt Ekleyin: Poğaça hamurunuza bir miktar yoğurt eklemek, hem lezzetini zenginleştirecek hem de hamurunuzun daha yumuşak olmasını sağlayacaktır. Yoğurt, poğaça içindeki nemi koruyarak, taze ve yumuşak bir dokuya katkıda bulunacaktır.

Yumuşaklık İçin Sıvı Yağ Kullanın: Hamurunuza ekleyeceğiniz sıvı yağ, poğaçanızın daha yumuşak olmasına yardımcı olabilir. Zeytinyağı veya ayçiçek yağı gibi sağlıklı sıvı yağlar, hamurun elastikiyetini artırarak poğaçanızın daha uzun süre yumuşak kalmasını sağlar.

Karbonat ve Sirke İle Mayalandırma: Hamurunuzun mayalanma sürecini hızlandırmak ve poğaçalarınızı daha hafif yapmak için karbonat ve sirke kullanabilirsiniz. Bu, hamurunuzun kabarmasını artırarak daha kabarık ve yumuşak poğaçalar elde etmenize yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)

1 su bardağı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tuz

1 paket instant maya

2 yumurta (sarısı için)

4 yemek kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un (200 ml'lik bardakla 5.5-6 bardak civarı)

Üzeri için:

Ayırdığınız yumurta sarıları

Çörek otu

Susam

YAPILIŞI

Ilık suyu, toz şekeri ve mayayı bir yoğurma kabına alın. İyice karıştırıp, üzerini streç filmle kapatın ve yaklaşık 10 dakika boyunca ön mayalama için dinlendirin, maya köpürsün.

Mayanın köpük köpük olması durumunda, diğer malzemeleri ekleyip, aldığı kadar un ekleyerek yumuşak bir kıvama gelene kadar iyice yoğurun.

Hamurun üzerini streç filmle kapatıp, temiz bir bezle örtün ve yaklaşık yarım saat kadar mayalanması için dinlendirin.

Mayalanan hamurdan parçalar koparıp, yuvarlayın ve yağlanmış ya da yağlı kağıtla kaplı tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam serpin. Sonrasında tepsiyi mayalanması için 45 dakika daha bekletin.

Mayalanan poğaçaları önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında, üzerleri güzelce kızarana kadar pişirin.

Poğaçalar fırından çıkar çıkmaz, üzerini temiz bir bezle örtün ve soğuduktan sonra afiyetle tüketin.

Poğaça tariflerinde başarılı sonuçlar elde etmek için, suyun ılık, diğer malzemelerin ise oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.

Haberin Devamı

Dilerseniz poğaçalarınıza istediğiniz iç harcı ekleyerek kişiselleştirebilirsiniz.

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber