Geri Dön

Beşamel sos tarifi

Fransız mutfağından birçok yemekte ve özellikle makarnalarda kullanılan pratik beşamel sos tarifi

Beşamel sos tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

5 kaşık tereyağı
3/5 çay bardağı un
1 litre süt
2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi

Beşamel Sos Nasıl Yapılır?

Bir tencerede tereyağını eritin.

Unu ilave edip 5-7 dakika kadar kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.

Ateşi yükseltip bir yandan karıştırarak sütü ilave edin.

Sosunuz kaynamaya başlayınca altını kısın ve koyulaşana kadar pişirin.

Tuz ve muskat ceviziyle lezzetlendirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber