Geri Dön

Mole sos tarifi

Meksika mutfağına ait olan mole sos nedir, nasıl yapılır? MasterChef Türkiye yeni bölümde bu akşamki yemekler Meksika mutfağından olacak. Peki, herkesin merak ettiği mole sos nasıl yapılır, mole sos tarifini sizler için derledik. İşte mole sos tarifi...

Mole sos tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet büyük soğan
4 diş sarımsak
1 adet jalapeno biberi
3 yemek kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı kekik
2,5 su bardağı sebze suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı şekersiz kakao
1 çay kaşığı tuz

Mole Sos Nasıl Yapılır?

Soğanı, sarımsağı ve jalapeno biberini ayıklayıp yemeklik doğrayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanları yağda 5 dakika kavurun.

Sarımsağı ve jalapeno biberini de ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.

İçine baharatları ve unu atıp karıştırın. Bir süre kavurun.

Tavayı ocaktan aldıktan sonra sebze suyunu karıştırın.

Bir el blender’ı yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar ezin.

Tavayı yeniden ocağa alıp içine tereyağı, domates salçası kakao ve tuzu ekleyip karışana kadar çırpın.

Ağır ateşte koyulaşıp sos kıvamı alana kadar pişirin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber