Geri Dön

Domates kabuklarından salça tarifi

Mutfakların olmazsa olmazı olan domatesin kabuklarını da değerlendirebilirsiniz. İşte domates kabuklarından salça tarifi...

Domates kabuklarından salça tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Domates kabuğu
Tuz

Domates Kabuklarından Salça Nasıl Yapılır?

Domatesin kabuklarını büyük bir kaba dökün.

Tuzlayın.

Tuzlanan kabukları poşetlere doldurun.

Poşetleri kabıyla birlikte güneş gören bir yerde bekletin.

Suyu leğeni doldurdukça suyunu boşaltın.

Tekrar güneşte bekletin.

Ara ara poşetleri sallayarak karıştırın.

4-6 gün sonunda kevgir yardımıyla kabukları süzgeçten geçirin.

Çıkan salçayı koyulaşana kadar kaynatın.

Sıcakken kaplara yerleştirin ve kapları ters çevirin.

Örtü örtüp güneş görmeyen bir yerde sabaha kadar bekletin.

Kışın tüketmek üzere buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber