Geri Dön

Limonlu Süt Tatlısı Tarifi

Ekşi limon ile nasıl bir tatlı yapabileceğinizi merak mı ediyorsunuz? O halde limonlu süt tatlısı tarifi bu merakınızı dindirecek bir lezzet. Ekşi tadı ile ferahlatan, sütlü tadı ile ise ağır gelmeyecek bir lezzet olan limonlu süt tatlısı tarifiyle ağzınızı tatlandıracak. Oldukça pratik bir tatlı olan limonlu süt tatlısı tarifini her mevsim keyifle tüketebilirsiniz. Peki, mimonlu süt tatlısı tarifi nasıl yapılır? İşte limonlu süt tatlısı tarifi

Limonlu Süt Tatlısı Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
7 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
1 paket vanilin
1 kaşık margarin

Üstü için:

Limonlu jöle

Limonlu Süt Tatlısı Nasıl Yapılır?

Süt ve limonun enfes bir birleşimi olan bu tatlı ile hem ekşi hem tatlıyı bir arada tüketebileceksiniz. Limonlu süt tatlısı tarifini dilediğiniz şekillerde süsleyip servis edebilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Limonlu süt tatlısı tarifine ait tüm detayları sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

1.adım: Süt,şeker, vanilin ve unu bir tencerenin içine alın ve kısık ateşte pişirin. Katılaşmaya başlayınca margarini ekleyin.

2.adım: Pişirdiğiniz muhallebiyi geniş bir borcama dökün. Sonrasında jöleyi 2 buçuk bardak sıcak suyun içinde eritin, sonrasında 2 buçuk su bardağı soğuk su ekleyin.

3.adım: Muhallebinin üzerine ince limon dilimlerini dizip jöleyi üzerine dökün. Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber