Geri Dön

Pastane Poğaçası Tarifi

Artık pastaneden poğaça almak istemeyeceksiniz! Kahvaltıda veya beş çayında hazırlayabileceğiniz yumuşacık pastane poğaçası tarifini sizinle paylaşıyoruz. Peki, pastane poğaçası nasıl yapılır? İşte pastane poğaçası tarifi...

Pastane Poğaçası Tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 50 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

250 gram tereyağı
1 kaşık maya
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta
2 kaşık şeker
Un

İçine;

Peynir

Pastane Poğaçası Nasıl Yapılır?

1. adım: Ilık sütle maya ve şekeri karıştırın.

2. adım: Bir kapta tereyağı, tuz, sıvı yağ ve birinin sarısını ayırdığınız yumurtaya mayalı karışımı ekleyin.

3. adım: Yavaş yavaş un ilave edip yoğurmaya başlayın.

4. adım: Yumuşak bir hamur oluşturduğunuzda ceviz büyüklüğünde parçalar alıp avucunuzun içinde açın ve içlerine peynir koyun.

Son adım: Yağlanmış tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında pişirin.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber