Geri Dön

Patatesli çilav tarifi

Patatesli pilav olarak bilinen patatesli çilav tarifini sizlere sunuyoruz. Tarihi çok eskiye dayanan ve çilav olarak adlandırılan bu lezzet İran'da pişirilen bir yemek. Pilav ve çilav arasındaki fark ise; pilav Türkçesi, çilav Farsçası olarak biliniyor. Çilav, içerisine hiçbir şey katılmadan sade pilav olarak sunuluyor. Biz de internette çok aranan patatesli çilav tarifine yer verdik. Peki, patatesli çilav nasıl yapılır? İşte patatesli çilav tarifi...

Patatesli çilav tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-2 su bardağı pirinç
-3 su bardağı sıcak su
-2 adet patates
-1 çay bardağı sıvıyağ
-Yarım tavuk veya et bulyon
-Tuz

Patatesli Çilav Nasıl Yapılır?

-Öncelikle patatesleri yarım ay şeklinde doğrayıp, sıvı yağda kızartın.

-3-4 dakika sonra üzerine pirinçleri ekleyin ve kavurmaya başlayın.

-Daha sonra tuz, sıcak su ve bulyonu ekleyip karıştırın.

-Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve suyunu çekmesini bekleyin.

-Suyunu çektikten sonra altını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.

-Servis için pilavı tabağa alın ve üzerine kızarmış patatesleri ekleyin.

İşte patatesli çilav tarifi hazır! Afiyet olsun. 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber