Geri Dön

Vişne Reçeli Tarifi

Kahvaltı dediğiniz anda aklınıza güzel, kalabalık sofralar, birbirinden leziz ev yapımı reçeller gelir. Kahvaltı sofranıza yakışacak en güzel reçellerden biri de vişne reçelidir. Peki, vişne reçeli nasıl yapılır? İşte vişne reçeli tarifi...

Vişne Reçeli Tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 kilo vişne
1 kilo 250 gram toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı

Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Vişne reçeli, evde yapacağınız en kolay reçel tarifi olarak bilinir. Az malzemeyle, çok yorulmadan mükemmel lezzete sahip vişne reçeli tarifi hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak vişne reçeli tarifi için malzemeleri listeledik. Peki, vişne reçeli nasıl yapılır? İşte vişne reçeli tarifi... 

1. adım: Vişneler yıkanır ve sapları ayıklanır.

2. adım: Ayıklanan vişnelerin ortasına pipet yardımı ile bastırılır ve çekirdekleri çıkartılır. (Çekirdeklerle uğraşmak istemezseniz, çekirdekleri çıkartmadan da vişne reçeli yapabilirsiniz.)

3. adım: Çekirdekleri çıkartılan vişneler, ince tabanlı derin bir çelik tencere içerisine koyulur.

4. adım: Üzerine toz şeker ilave edilir ve 1 gece bu şekilde dinlendirilir

5. adım: Ertesi gün tencere harlı ateşte kaynamaya bırakılır.

6. adım: Kaynamaya başlayınca içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır.

7. adım: Vişne reçeli, kıvamını alınca içerisine 1 yemek kaşığı limon suyu ilave edilir ve 3- 5 dakika daha kaynatılır.

Son adım: Reçel, temiz ve kuru cam kavanozlara doldurulup, kapağı sıkı sıkı kapatılır.

Not: Tereyağı reçelin köpüklenmesini engeller.

Afiyet olsun.

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber