Geri Dön

Hamsiyi bugüne kadar yanlış tüketmişiz! Usta balıkçı lezzet katan tüyoları verdi

Deniz ürünleri arasında popülerliğini koruyan hamsi, besleyici değeri yüksek ve lezzetiyle bilinen bir balıktır. Ancak, balıkçılara göre, hamsiyi bugüne kadar yanlış tüketmiş olabiliriz. Usta balıkçı hamsiye lezzet katan tüyoları verdi.

Hamsiyi bugüne kadar yanlış tüketmişiz! Usta balıkçı lezzet katan tüyoları verdi

Hamsi, Karadeniz bölgesinin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Denizlerin zengin besin kaynaklarından beslenen hamsi, omega-3 yağ asitleri açısından zengin bir içeriğe sahiptir, bu da kalp sağlığına olumlu katkılarda bulunur.  Türkiye’de sıklıkla özellikle Karadeniz bölgesinde tava şeklinde kızartılarak tüketilir. Ancak usta balıkçı hamsinin lezzetine lezzet katan tüyoları paylaştı.

Haberin Devamı

FIRIN VEYA IZGARA KULLANIN

Usta balıkçıya göre hamsiyi doğru pişirmek, lezzetini en üst düzeye çıkarmak için önemlidir. Usta balıkçı, hamsiyi fırınlayarak veya ızgarada hafifçe pişirerek, balığın doğal aromalarını kaybetmeden hazırlamanın önemine vurgu yapıyor. Ayrıca, limon, zeytinyağı ve baharatlarla hamsiyi tatlandırabilirsiniz.

Hamsiyi temizlerken dikkatli olmak, sindirimi kolaylaştırabilir ve balığın lezzetini artırabilir. Balıkçılar, hamsiyi temizlerken iç organlarını nazikçe çıkarmayı ve suyla iyice yıkamayı öneriyor.

Ayrıca balık seçimi lezzet artıran diğer tüyolardan bir tanesi. Hamsi alırken gözlerinin berrak olmasına, pullarının parlak ve vücutlarının sert olmasına dikkat edin. Taze hamsi, lezzetini koruyan ve sağlığınıza daha fazla fayda sağlayan bir seçenektir.

Haberin Devamı

HAMSİ TARİFİ

Malzemeler

1 kg taze hamsi

Yarım su bardağı mısır unu

1 silme tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Öncelikle mısır ununu bir tabağa alın. Buğday unu kullanacaksanız, mısır unu ve normal unu karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

Ayıklanmış, süzülmüş ve tuzlanmış hamsileri una bulayarak yağlı kağıda düzenli bir şekilde yerleştirin. Alternatif olarak, tuzlamayı mısır unu içine de ekleyebilirsiniz. Balıkları yıkadıktan sonra suyunu süzülmeleri için bir süzgeç içinde bekletebilirsiniz.

Balıkların daha rahat çıkması için kağıdın üzerine hafifçe yağ sürün. Ancak bu adımı abartmamaya özen gösterin. Balıkları tepsiye sıkıştırılmış bir şekilde yerleştirin.

Balıkların üzerine fırça veya el yardımıyla biraz sıvı yağ sürün. Bu işlem, balıklarınızın fırında daha çıtır olmasını sağlar. İsterseniz tepsinize 3-4 adet defne yaprağı ekleyerek aroma katkısı sağlayabilirsiniz.

Hazırlanan balıkları, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika boyunca kontrollü bir şekilde pişirin.

Fırından çıkan hamsilerin üzerine limon dilimleri eklemeyi unutmayın. Bu dokunun verdiği tazelik, lezzetini daha da artıracaktır.

 

 

 

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber