Geri Dön

Çipura tarifi

Zeytinyağlı ve kırmızı biberli sosla hazırlayacağınız fırında çipura hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir seçenek olacak.

Çipura tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Kişi başı 1 adet orta boy çipura
1 orta boy soğan
1 limon
Zeytinyağı
4-5 yaprak taze nane
Kırmızı biber, karabiber, pul biber, tuz

Çipura Nasıl Yapılır?

Fırın tepsinizi alüminyum folyo ile kaplayın.

Soğanı doğrayıp tabanı döşeyin.

Limonları dilimleyip üzerine yerleştirin.

Naneleri de koyduktan sonra balıkları zeytinyağı ve baharatlarla karıştırıp balığın her tarafına gelecek şekilde ovarak yedirin.

Balıkları yerleştirin.

Balığın göğüs kısmındaki açık bölüme bir dilim limon ve bir adet nane yaprağı koyup kapatın.

Başka bir parça folyo ile balıkları tamamen kapatıp 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin.

Folyoyu kenarından aralayıp balığın piştiğinden emin olduktan sonra üstüne kapattığınız folyoyu kaldırın, fırının sadece üst kısmını yakın ve 10 dakika daha kızarana kadar pişirin.

Dilerseniz soğanlarla birlikte dilim patates de dizebilirsiniz.

Yanına yeşil soğan, marul ve bol limonlu bir salata ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber