Geri Dön

Hamsi kuşu tarifi

Karadeniz mutfağının vazgeçilmezi olan hamsinin sezonu gelmiş bulunmakta. Sizin için hamsiyle yapılan çok özel bir tarif paylaşıyoruz: Hamsi kuşu... Peki, hamsi kuşu nasıl yapılır?

Hamsi kuşu tarifi
  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

-1 kilogram hamsi
-1/2 demet taze soğan
-1/2 demet maydanoz
-1 adet orta boy kuru soğan
-1 yemek kaşığı mısır unu
-1/2 tatlı kaşığı nane
-1 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Hamsileri kızartmak için:
-3 adet yumurta
-1/2 su bardağı mısır unu
-3/4 su bardağı ayçiçek yağı

Hamsi Kuşu Nasıl Yapılır?

-Kafa ve kılçık kısımlarını ayıkladığınız hamsileri fileto haline getirin. Bol suda yıkayıp fazla sularını kağıt havlu yardımıyla alın.
-Taze soğanların yeşil kısımlarını ince ince doğrayın. Ayıklanmış maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Kuru soğanı diğer malzemelerle uyumlu olacak şekilde kıyın.
-Doğranmış yeşillikler, kuru soğan, mısır unu, nane, tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi derin bir kasede karıştırın.
-Fileto haline gelen hamsilerden iki tanesini düz bir tabağa alın. Birinin üzerine hazırladığınız karışımdan sürüp diğerini üzerine sıkıca kapatın.
-İki hamsi birbirine yapışsın. Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın.
-Yumurtaları derin bir kasede çırpın. Mısır ununu düz bir tabağa yayın.
-Hazırladığınız hamsi kuşları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tavada kızdırdığınız ayçiçek yağında kızartın.
-Arzuya göre ızgarada ters yüz ederek yağ kullanmadan pişirin. Sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber