Geri Dön

Somon fileto tarifi

D vitamininin vücudumuzu tepeden tırnağa nasıl beslediğini bilmeyen kalmadı. Kış mevsimine doğru ilerken yazın güneşten alarak bolca depoladığımız D vitaminden uzun süre faydalanmak için yediklerimiz ile desteklemek bu nedenle şart. Somon da hatrı sayılır derecede D vitamini içeren besinlerin başında geliyor. Peki, hücrelerimizi D vitamini ile kuşatmak için somon fümeyi nasıl pişirmeliyiz? Tadı damağınızda kalacak sağlıklı mı sağlıklı fırında somon fileto tarifini paylaşıyoruz...

Somon fileto tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
- 200 gram pırasa  (sadece beyaz kısmı ince ince doğranmış)
- Yarım çay kaşığı doğranmış sarımsak 
- 1 limon kabuğu rendesi
- Yarım çay kaşığı tuz
- İsteğe bağlı miktarda karabiber
- 1 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
- 4 adet derisiz, kemiksiz somon fileto

Somon Fileto Nasıl Yapılır?

1. adım: Fırını önceden 200 santigrat derecede ısıtın.

2. adım: Filetolar dışındaki tüm malzemeleri bir kaba alarak iyice karıştırın.

3. adım: Somon filetoları üzeri iyice kaplanana bu karışıma bulayın.

4. adım: Tepsisine aldığınız somonları fırına yerleştirin. Artan karışımı somonların üzerine ekleyebilirsiniz.

5. adım: Somonları yaklaşık 12-15 dakika içi kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Norveç somonu yemek ne kadar sağlıklı?
Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber